Cercaire de musèus e localitats

Terracota. Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera

L’argila i centres terrissers propers a la Galera

Plafó amb diferents tipus d’argila i plafó amb centres terrissers propers a la Galera: Miravet, Tivenys, Traiguera, Benissanet, etc.

Plafó amb diferents tipus d’argila i plafó amb centres terrissers propers a la Galera: Miravet, Tivenys, Traiguera, Benissanet, etc.

Al Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera s’ofereix un recorregut per tot el procés d’elaboració dels objectes tradicionals fets a partir del fang, tant a la localitat com en l’entorn més proper.

La primera part de l’exposició permanent està dedicada a l’argila com a matèria primera i a la manera com els seus components minerals condicionen el tipus d’objectes que se’n poden elaborar. Així, segons el tipus d’argila, el centre terrisser s’especialitzava en un tipus d’atuell o en un altre, cosa que permetia que, segons cada cas, fossin utilitzats, per exemple, per guardar aigua, per cuinar o per ser emprats com a materials de construcció. També hi podem veure els centres productors de les Terres de l’Ebre en actiu i extingits, com ara Miravet, Tivenys, Ginestar, Benissanet i un altre ja de la província de Castelló, Traiguera, així com les característiques de les seves creacions. Al darrer espai d’aquest àmbit es mostra el procés seguit pels terrissers de la Galera per elaborar una peça de terrissa, des que es va a buscar l’argila fins que aquesta es transforma en fang.

scroll to top icon