Cercaire de musèus e localitats

Seu d’Ègara. Esglésies de Sant Pere

Els retaules gòtics

Escena del Quo Vadis del retaule de Sant Pere, Lluís Borrassà, 1411. Museu de Terrassa - Seu d’Ègara. Esglésies de Sant Pere. 

Escena del Quo Vadis del retaule de Sant Pere, Lluís Borrassà, 1411. Museu de Terrassa - Seu d’Ègara. Esglésies de Sant Pere. 

El període gòtic no va representar cap gran transformació al conjunt de Sant Pere pel que fa a l’arquitectura. Si que conservem, en canvi, exemples molt notables de pintura, tan mural com sobre taula.

Santa Maria tenia l’absis totalment pintat i així es mantingué fins l’any 1937, quan s’arrencaren les pintures murals gòtiques. Es van instal·lar sobre bastidors de fusta i avui es conserven als magatzems del Museu de Terrassa.

També es conserven pintures murals gòtiques a la nau nord de l’església de Sant Pere, realitzades probablement a mitjans del segle XIV.

Al llarg del segle XV s’anaren revestint els diversos altars de l’església de Sant Pere amb retaules gòtics: el retaule major de Sant Pere (1411), el retaule de Sant Miquel (1450) i el dels sants dels sants Abdó i Senén (1458).

SIGNOGUIA

09. Retaules gòtics

OBJÈCTES

<p>Retaule major de Sant Pere, Llu&iacute;s Borrass&agrave;, 1411. Museu de Terrassa - Seu d&rsquo;&Egrave;gara. Esgl&eacute;sies de Sant Pere.&nbsp;</p>
Retaule major de Sant Pere
Retaule major de Sant Pere
<p>Retaule major de Sant Miquel, Jaume Cirera i Guillem Talarn, 1450. Museu de Terrassa - Seu d&rsquo;&Egrave;gara. Esgl&eacute;sies de Sant Pere.&nbsp;</p>
Retaule major de Sant Miquel
Retaule major de Sant Miquel
<p>Retaule dels sants Abd&oacute; i Sen&eacute;n, Jaume Huguet, 1458. Museu de Terrassa - Seu d&rsquo;&Egrave;gara. Esgl&eacute;sies de Sant Pere.&nbsp;</p>
Retaule dels sants Abdó i Sené
Retaule dels sants Abdó i Senén
scroll to top icon