Cercaire de musèus e localitats

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

L’església del monestir

Consagrada el 3 de maig de 1327, l’església, que mostra una gran unitat arquitectònica, manté l’especificitat de l’estil gòtic català, amb una gran sobrietat i monumentalitat, però també les característiques pròpies de l’arquitectura mendicant del sud d’Europa.

L’edifici és d’una sola nau, amb capelles laterals entre els contraforts i coberta de voltes de creueria. Els set trams de la nau estan rematats amb claus de volta que representen el goigs de la Verge, amb la coronació i l’escut reial a l’espai del presbiteri i, a l’extrem oposat, una representació de Crist ressuscitat mostrant els estigmes.

Destaquen els tres cors conservats: l’alt, el baix i el central o cor dels frares. El cor alt estava reservat a les monges de clausura i comunica amb el dormidor a través de la sala de l’Àngel. El cor baix, també destinat a les monges i separat per un mur i una reixa de l’església, s’utilitza encara avui per a les oracions diàries. El cor de pedra amb cadiratge de fusta de pi situat enmig de l’església es va construir per als frares que acompanyaven les misses amb els cants. El presbiteri allotja la tomba de la reina Elisenda, vestida amb mantell i atributs reials.

scroll to top icon