Cercaire de musèus e localitats

Parc Arqueològic de la Carrova

La Torre de la Carrova

La torre es va construir al segle XIV en un lloc estratègic.

La torre es va construir al segle XIV en un lloc estratègic.

La imponent torre que actualment domina el roquer de la Carrova es va bastir, al segle XIV, als límits del domini inicial dels hospitalers a Amposta. La construcció respon a raons estratègiques de tipus defensiu, bèl·lic i militar. Amb el temps, fou el centre d’una important explotació agrícola, propietat del convent de Benifassà, on es conreava blat, oliveres, vinya i productes de l’horta.

L’edifici ha conservat bona part de la seva estructura medieval. La planta baixa funcionava com a lloc d’emmagatzematge, el primer pis com a espai domèstic i el segon pis com a sala noble. Exteriorment, presenta obertures als diferents pisos: a la planta baixa, la porta d’entrada; al primer pis, la porta original d’entrada i diferents espitlleres, i al segon pis, dues finestres coronelles, únic element ornamental d’aquest edifici militar. L’interior de la torre conserva els tres nivells inicials, que es comuniquen mitjançant una escala. També es poden veure les empremtes de les antigues trapes, que facilitaven la comunicació i la defensa entre pisos per mitjà d’escales de mà. La terrassa conserva els elements defensius (barbacanes i merlets), que en moments de perill eren reforçats amb estructures volades de fusta.

OBJÈCTES

<p>Capitell d&rsquo;una de les finestres coronelles de la Torre de la Carrova. Parc Arqueol&ograve;gic de la Carrova. Museu de les Terres de l&#39;Ebre.</p>
Capitell
Capitell
scroll to top icon