Cercaire de musèus e localitats

Museu Picasso

Barcelona

Museu Picasso de Barcelona.

Museu Picasso de Barcelona.

El Museu Picasso obre les seves portes l’any 1963, fruit de la voluntat expressa de l’artista i de la tenacitat del seu amic i secretari, Jaume Sabartés, i és el testimoni més evident de l’estima que l’artista sentia per la ciutat comtal. Tots dos fan donació a la ciutat del fons fundacional del que seria el primer museu dedicat exclusivament a la seva obra. Avui dia el Museu Picasso de Barcelona és un centre de referència per entendre els anys de formació de l’artista i el seu procés creatiu, el que Alexandre Cirici va anomenar “Picasso avant Picasso”.

La col·lecció, integrada per més de 4.200 peces, és la més completa que hi ha sobre els períodes de formació i joventut de Picasso, fent del museu un centre de referència per a l'estudi de la seva obra pràcticament exhaustiva fins a l'època blava. La institució alberga també una important representació d'obres de 1917 i la sèrie de Las Meninas (1957), així com una completa col·lecció de gravats. També cal destacar l'arxiu format per un ric conjunt de fons documentals i fotogràfics. El Museu Picasso Barcelona ocupa cinc palaus grans del carrer Montcada, el nucli d'arquitectura civil medieval més important de la ciutat.

Pablo Picasso va viure a Barcelona entre el 1895 i el 1904, una època que el va marcar profundament. És la ciutat on exposa per primer cop i comença a donar forma al seu món propi i on neix, en definitiva, el geni de Picasso. És també la ciutat on viuen la seva família i el seus amics de joventut, on retorna en diverses ocasions i amb la qual va mantenir una estreta relació al llarg de tota la seva vida.

 

«A Barcelona és on va començar tot,

a Barcelona és on vaig entendre

fins on podia arribar».

Pablo Picasso

 

Pel que fa a la resta d’informació que sol·liciteu millor consultar la web del Museu: http://www.museupicasso.bcn.cat/

INFORMACION

ADREÇA
TARIFES
TELEFÒN
WEB
http://www.museupicasso.bcn.cat/gomobile/index.html
ORARIS
COM ARRIBAR-I
ADREÇA ELECTRONICA
museupicasso@bcn.cat

MAPA

scroll to top icon