Cercador de musèus

Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Arquitectura romana

Sala II amb elements constructius i decoratius dels principals edificis públics de Tàrraco.

Sala II amb elements constructius i decoratius dels principals edificis públics de Tàrraco.

L’arquitectura romana va esdevenir una de les expressions més visibles del poder de l’imperi. A imatge de Roma, les ciutats provincials adoptaven el mateix model urbanístic i arquitectònic. Com no podia ser d’una altra manera, la ciutat de Tàrraco mostrava un aspecte monumental, amb grans edificis públics decorats amb rics materials que li conferien aquesta prestància.

 

En aquesta sala es conserva una selecció dels elements arquitectònics procedents d’aquests edificis de la ciutat de Tàrraco. D’aquesta manera podem saber, per exemple, com seria l’aspecte del recinte de culte ―presidit per un temple dedicat al culte imperial provincial― o dels dos fòrums que hi havia a la ciutat: el provincial, reservat al concili provincial i situat a la part alta de la ciutat, i el situat a la part baixa i destinat als assumptes locals, conegut com a Fòrum de la Colònia Tàrraco.

També hi estan representats els tres edificis d’espectacles de Tàrraco: el teatre, del qual es conserven diverses escultures; l’amfiteatre, que es pot interpretar a partir d’una maqueta i alguns elements constructius, i el circ, representat per un fragment del podi que separava les grades de l’arena.

OBJÈCTES

<p><strong><span style="font-weight: 400;"><em>Clipeus</em> amb la representaci&oacute; de la divinitat de J&uacute;piter-Amm&oacute;, segle I dC, marbre de</span> <span style="font-weight: 400;">Luni-Carrara, 120 cm de di&agrave;metre</span></strong></p>
Medalló monumental
Medalló monumental
scroll to top icon