Cercador de musèus

Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Tàrraco i el mar

Vista de la sala dedicada a Tàrraco i el mar.

Vista de la sala dedicada a Tàrraco i el mar.

La bona situació de Tàrraco amb relació a les rutes marítimes i la facilitat en les comunicacions terrestres van permetre el desenvolupament i l’enriquiment de la ciutat. El seu port va ser, primerament, el lloc d’arribada de l’exèrcit i, més endavant, la porta d’entrada del comerç, de la cultura i d’una nova organització social i política.

Moltes de les peces aquí exposades procedeixen de troballes submarines, i constitueixen una significativa mostra del transport i del comerç marítim.

Els temporals especialment els provocats pel sobtat i fort vent de xaloc i la mala fortuna o la descurança dels mariners han fet que el litoral tarraconense hagi esdevingut dipòsit de vaixells enfonsats (derelictes) o de parts importants de les seves càrregues. Així, no és estrany que la recerca arqueològica submarina a Tarragona registri troballes destacables, sobretot els darrers decennis. La recuperació, l’any 1948 a prop de la punta de la Móra, del sarcòfag de marbre amb la representació de la bella i mítica història d’Hipòlit i Fedra n’és una de les fites remarcables.

 

scroll to top icon