Cercaire de musèus e localitats

Museu Municipal de Nàutica del Masnou

L’herència marinera

L’herència marinera.

L’herència marinera.

La població del Masnou avui és molt diferent de la vila comercial i marinera dels segles passats. Actualment, els testimonis que mantenen la tradició marinera d’aquesta vila són les activitats industrials relacionades amb la nàutica: el Port Esportiu, els centres esportius com el Club Nàutic El Masnou i el Club Ocata Vent. També és manté viva la tasca dels pescadors.

Al museu es poden veure les diferents arts de pesca que han arribat fins als nostres dies, a partir de tota una sèrie d’objectes relacionats amb aquest ofici. El més comú que es pescava al Masnou eren la sípia, el calamar, la boga, la llagosta, el moll, el mabre i el congre, entre altres espècies pesqueres.

Avui un fragment del port del Masnou està destinat als pescadors de la vila que pertanyen a la Confraria i Pòsit de Pescadors Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar.

També s’hi exposa una col·lecció d’estris de pescar feta a partir de la donació de diferents persones del poble.

Finalment, també hi ha un espai que recull tota l’activitat a l’entorn dels estiuejants i banyistes que ocupen les platges del Masnou durant els mesos d’estiu.

OBJÈCTES

<p>Cistells de palangre de v&iacute;met, suro, fusta i cordill.&nbsp;Museu Municipal de N&agrave;utica del Masnou.</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>
Cistells de palangre
Cistells de palangre
<p>Vestit de bany de dona, 1940-1950. Donaci&oacute; de Joan Muray.&nbsp;Museu Municipal de N&agrave;utica del Masnou.</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>
Vestit de bany de dona
Vestit de bany de dona
<p>Caseta de bany, principis del segle XX. Donaci&oacute; de Maria Prats.&nbsp;Museu Municipal de N&agrave;utica del Masnou.</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>
Caseta de bany
Caseta de bany
scroll to top icon