Cercaire de musèus e localitats

Museu Etnològic del Montseny, la Gabella

La industrialització

Sala de “La torneria”.

Sala de “La torneria”.

A finals del segle XIX i principis del XX el Montseny experimenta el darrer gran canvi en les formes de vida motivat pel procés d’industrialització del país. Aquest procés va suposar grans transformacions en tots els àmbits de la societat montsenyenca a nivell econòmic i social, però també en aspectes culturals com el lleure.

La darrera planta del museu està dedicada a explicar aquests canvis, a conèixer les primeres indústries i veure la seva vinculació amb el medi, exemplificat en el cas d’Arbúcies.

En aquest model d’industrialització, que té un marcat caràcter autòcton i unes arrels artesanals, hi destaquen sobretot les carrosseries d’autocar, la torneria de fusta i el sector tèxtil. Aquestes primeres activitats industrials tenien una forta vinculació amb el medi, ja sigui per la utilització de la fusta com a matèria primera o pel paper fonamental que hi jugà l’aigua com a font d’energia.

OBJÈCTES

<p>Tartana, 1917.&nbsp;Museu Etnol&ograve;gic del Montseny.</p>

<p>&nbsp;</p>
Tartana
Tartana
<p>&Ograve;mnibus de l&rsquo;any 1923 realitzat en fusta, planxa i cuir, amb carrosseria semi met&agrave;l&middot;lica.&nbsp;Museu Etnol&ograve;gic del Montseny.</p>

<p>&nbsp;</p>
Òmnibus
Òmnibus
<p>Torn mec&agrave;nic, 1898.&nbsp;Museu Etnol&ograve;gic del Montseny.</p>

<p>&nbsp;</p>
Torn mecànic
Torn mecànic
scroll to top icon