Cercaire de musèus e localitats

Museu Etnològic del Montseny, la Gabella

Dels primers pobladors al segle XVI

Sala “Cuina i alimentació a inicis de l’edat Moderna”.

Sala “Cuina i alimentació a inicis de l’edat Moderna”.

La planta baixa del museu mostra l’evolució de les formes de vida al Montseny al llarg de la història. A través dels objectes que les diferents comunitats ens han deixat, el visitant pot fer un viatge en el temps per conèixer la vida en la prehistòria, el món iber i romà i veure com s’ha produït la transformació del paisatge montsenyenc: el paisatge actual és fruit, en gran mesura, d’un llarg procés d’interacció entre les persones i el medi.

A l’edat mitjana el Montseny viu un procés de transformacions econòmiques i socials que acaben definint un nou model d’organització: el feudalisme, que en el cas del Montseny tindrà en el castell de Montsoriu i els vescomtes de Cabrera un dels exemples paradigmàtics. La sala dedicada a Montsoriu permet conèixer el millor castell gòtic de Catalunya, a partir d’una selecció dels objectes recuperats durant les intervencions arqueològiques i a la recreació del castell del segle XIV en una gran maqueta. L’audiovisual El castell de Montsoriu ens permet conèixer la història d’aquest gran monument. Travessant l’espectacular Mural del Bosc, el visitant arriba al nou espai de cuina i alimentació a inicis de l’edat moderna, amb més de cent objectes procedents de la cuina, el rebost i la taula del castell de Montsoriu al segle XVI, que constitueixen una de les millors col·leccions d’objectes arqueològics d’aquesta època al país.

OBJÈCTES

<p>Maqueta del castell de Montsoriu al segle XIV, fortalesa inexpugnable i palau dels poderosos Vescomtes de Cabrera.&nbsp;Museu Etnol&ograve;gic del Montseny.</p>

<p>&nbsp;</p>
Maqueta del castell de Montsor
Maqueta del castell de Montsoriu
<p>Copa de vidre.&nbsp;Museu Etnol&ograve;gic del Montseny.</p>

<p>&nbsp;</p>
Copa de vidre
Copa de vidre
<p>Plat de Montelupo.&nbsp;Museu Etnol&ograve;gic del Montseny.</p>

<p>&nbsp;</p>
Plat de Montelupo
Plat de Montelupo
<p>Sala de la cuina.&nbsp;Museu Etnol&ograve;gic del Montseny.</p>

<p>&nbsp;</p>
La cuina
La cuina
scroll to top icon