Cercaire de musèus e localitats

Museu dels Sants d'Olot

Pintura i decoració. Planta baixa

Pigments naturals, pinzells i oli, els elements més utilitzats per a la decoració de les peces.

Pigments naturals, pinzells i oli, els elements més utilitzats per a la decoració de les peces.

Un cop arribades en aquest espai, les peces prenen el seu valor de venda al públic. És aquí on es pinten i decoren segons la categoria que ha escollit el client. Però abans de ser pintades s’impregnen d’una capa de cola una mica clara per tal de tapar qualsevol porus que hagi pogut quedar a la pasta.

Cada taller té el seu catàleg, que és on mostren els seus productes i on es detallen les característiques que poden tenir les imatges: mides, decoracions, preus...

El preu està directament relacionat amb la mida i la decoració de la peça. Pel què fa a la decoració, el preu dependrà de les tècniques necessàries per fer-la i dels materials associats.

Una imatge decorada d’una manera o una altra li dóna un caràcter específic, pot ser pintada a l’antiga, policromada, imitant fusta, decorada amb sanefes daurades o de colors...

Com explica Alexandre Cuéllar a Els “sants” d’Olot, les imatges “es pinten amb pintura a l’oli. L’aprenentatge no solia ser gaire fàcil, perquè cada pintor tenia les seves “tintes secretes” i no era amic de facilitar-les a un possible competidor. (...) No volien divulgar cap troballa ni cap secret. Els mitjos tons eren sagrats”.

Per deixar acabada la figura es col·loquen els elements que no són pròpiament de la peça (la corona, la creu, el llitet...) segons quina sigui la imatge.

scroll to top icon