Cercaire de musèus e localitats

Museu del Mar deth Lloret de Mar

1. Fills del mar

Àmbit 1.2. La llar dels Garriga Mataró.

Àmbit 1.2. La llar dels Garriga Mataró.

L’onada del temps

La història de Lloret és un apropament constant i progressiu a la mar, com si a través d’ella busqués de manera decidida l’obertura a tot el món. És també la història de les vivències d’una gent emprenedora que mai no ha oblidat allò que la mar li ha brindat. Potser això ha atorgat la naturalitat en el tracte, el bagatge i les experiències que aporta la gent arribada d’aquí i d’allà.

La llar dels Garriga Mataró

Corre l’any 1888 quan Enric Garriga i Mataró fa construir aquesta casa. Havia marxat a Amèrica amb el seu germà, Joan Baptista, 22 anys abans. Es van instal·lar a la ciutat cubana de Cienfuegos, on van fundar uns magatzems de fusta i materials per a la construcció anomenats Garriga Hnos. y Muro.

Les coses devien anar bé a Garriga Hnos. y Muro perquè el 1871 van comprar part de la pollacra Unión, de la qual Salvador Garriga i Mataró en seria el capità fins al 1879. En aquell moment la navegació a vapor començava a guanyar terreny a la de vela.

L’any 1981 l’Ajuntament va adquirir la casa Garriga. El projecte de reforma i restauració va ser realitzat pels arquitectes Martorell, Bohigas i Mackey, i el dissenyador Lluís Pau.

OBJÈCTES

<p>Mobiliari propi de l&rsquo;&egrave;poca. Museu del Mar de Lloret de Mar.</p>
Mobiliari original de la casa
Mobiliari original de la casa Garriga
<p><em>Josefa Garriga</em>, fotografia acolorida amb oli. Museu del Mar de Lloret de Mar.</p>
Retrat de la Sra. Josefa Garri
Retrat de la Sra. Josefa Garriga
scroll to top icon