Cercaire de musèus e localitats

Museu de Terrassa

Sala Hernán Cortés. Primer pis

Sala Hernán Cortés. 

Sala Hernán Cortés. 

Aquesta sala, un dels espais originals de la Casa Sagrera, tenia la funció de distribuir l’accés als dormitoris a través de quatre portes.

A les parets es manté la decoració original de les pintures murals al tremp del començament del segle XIX, atribuïdes a Josep Arrau i Estrada: sis plafons descriuen la conquesta de Mèxic per Hernán Cortés, i inclouen llegendes que narren les diferents escenes.

Les escenes representades són: Hernán Cortés és nomenat per Diego Velázquez general de l’armada; els espanyols lluiten contra un poderós exèrcit format pels indis de Tabasco i comarca, i guanyen; Hernán Cortés concedeix la pau que li sol·licita el senat de Tlaxcala; un cop signada la pau a instàncies de la República de Tlaxcala, Hernán Cortés marxa cap a aquella ciutat; Moctezuma declara el monarca Carles V legítim successor de l’imperi mexicà i l’armada queda varada o destruïda.

El mobiliari original d’aquesta sala, d’estil isabelí, constituït actualment per un sofà, dues butaques i una dotzena de cadires, està exposat a l’habitació contigua, anomenada «dels forasters». Els mobles que la decoren provenen de la desapareguda Casa Alegre del carrer del Nord de Terrassa.

OBJÈCTES

scroll to top icon