Cercaire de musèus e localitats

Museu de Montserrat

Pintura moderna

Una de les sales de pintura moderna.

Una de les sales de pintura moderna.

Des del 1982, el Museu de Montserrat exhibeix una col·lecció de pintura dels segles XIX i XX que permet tenir una visió panoràmica molt completa i selecta de la pintura catalana d’aquest període. Aquesta pintura constitueix un dels millors exponents de la cultura i de la personalitat de Catalunya. Gairebé totes les obres són donacions de particulars, com la del Sr. Josep Sala Ardiz (1980) i la de l’arquitecte Xavier Busquets i Sindreu (1990). L’exemple d’aquests mecenes ha estat imitat per altres persones que consideren el Museu de Montserrat com a lloc idoni per a la conservació, l’estudi, l’exposició i la divulgació d’obres d’interès públic.

Aquesta secció del museu és la més nombrosa i també la que en la classificació mundial dels museus mereixeria la qualificació més alta, sobretot pel que fa a la pintura catalana, amb peces de Fortuny, Martí Alsina, Vayreda, Rusiñol, Casas, Nonell, Mir, Picasso, Torres-Garcia i Dalí, entre d’altres. Actualment hi ha uns 270 quadres exposats. S’hi pot trobar també una petita col·lecció de pintura dels grans mestres de l’Impressionisme francès, única a Catalunya, amb quadres de Degas, Sisley, Renoir, Monet i Pissarro.

OBJÈCTES

<p><em>La dama de l&rsquo;ombrel&middot;la</em>, John Singer Sargent, 1911. Aquarel&middot;la, 65 &times; 54 cm. Donaci&oacute; J. Sala Ardiz. Museu de Montserrat.</p>
La dama de l’ombrel·la
La dama de l’ombrel·la
scroll to top icon