Cercador de musèus

Museu de la Vida Rural

El lloc

Vista de la quarta planta del nou edifici, amb la col·lecció de bolets en primer terme

Vista de la quarta planta del nou edifici, amb la col·lecció de bolets en primer terme

En aquest punt, començarem a valorar quin ha estat el passat recent del camp i, sobretot, analitzarem el seu present. Encara més, calibrarem les seves possibilitats de futur.

Una maqueta de la Conca de Barberà situa l’Espluga de Francolí al seu entorn geogràfic. La Conca de Barberà, comarca de la Catalunya Nova, és una zona tradicionalment agrícola poc malmesa per la industrialització. Encara avui destaca per la seva riquesa paisatgística.

La flora i la fauna de la comarca responen al medi natural al qual pertanyen, i també, en gran manera, al tracte que han rebut dels seus habitants al llarg dels anys.

La vegetació pròpiament mediterrània és la més abundant a la zona.

Un altre element que cal destacar de la comarca són els bolets. El museu en presenta una col·lecció amb més de setanta tipus.

D’aquest món vegetal divers, d’aquest ecosistema ric i equilibrat, els més beneficiats en són els animals. El senglar (rei dels boscos de Poblet) i el francolí (ocell de la família de les perdius i dels faisans que havia estat molt abundant i que es va extingir en aquesta zona, com el llop) són alguns dels animals de la col·lecció del museu.

OBJÈCTES

<p><strong><span style="font-weight: 400;">Maqueta de la Conca de Barber&agrave;, comarca de l&rsquo;interior de Catalunya.</span></strong></p>
La Conca de Barberà
La Conca de Barberà
<p><strong><span style="font-weight: 400;">Herbari del museu, amb m&eacute;s de 80 esp&egrave;cies classificades de la Conca de Barber&agrave;</span></strong>.</p>
L’herbari
L’herbari
scroll to top icon