Cercaire de musèus e localitats

Museu d’Història de Cambrils

Torre del Port

La Torre del Port ha esdevingut un dels símbols turístics de Cambrils en trobar-se al mig de la façana marítima.

La Torre del Port ha esdevingut un dels símbols turístics de Cambrils en trobar-se al mig de la façana marítima.

També anomenada dels Moros, és una antiga torre de guaita de defensa de la costa alçada al segle XVII. La seva ubicació, al mig del port, l’ha convertit en un dels edificis més coneguts de Cambrils, ja que des de l’aparició del turisme sempre s’ha lligat amb la imatge que es vol projectar del municipi. L’edifici va ser catalogat Bé Cultural d’Interès Nacional i s’obre de forma intermitent amb exposicions temporals. A l’estiu, la torre acostuma a estar oberta tots els dies.

La torre és de planta circular, amb un primer pis amb volta on es conserva la porta d’entrada original de l’edifici, defensada per un matacà fet amb carreus. Al peu de la torre, a l’exterior, és evident un eixamplament de la construcció anomenat escarpell, propi d’aquestes edificacions.

Inicialment construïda pels cambrilencs del segle XVII, va passar a mans privades al 1894. Després de gairebé un segle, el 1993 va ser adquirida per l’Ajuntament de Cambrils. La torre va ser sotmesa a necessària rehabilitació i es va adscriure al Museu d’Història de Cambrils, que l’obre al públic amb exposicions temporals, especialment lligades amb el patrimoni marítim.

AUDIOGUIA

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

MAPA

INFORMACION

ADREÇA
TARIFES
TELEFÒN
WEB
http://www.cambrils.cat/museu
ORARIS
ADREÇA ELECTRONICA
museu@cambrils.cat
scroll to top icon