Cercaire de musèus e localitats

Centre d'Interpretació d'Art Rupestre Abrics de l'Ermita

La llegenda més antiga de Catalunya

Detall dret de l'escena de cacera de l'Abric 1.

Detall dret de l'escena de cacera de l'Abric 1.

El conjunt d’art rupestre Abrics de l’Ermita està format per un total de 9 abrics. Actualment en són visitables els abrics 1 i 4, en els que es poden veure diferents tipus d’art llevantí. La totalitat del conjunt està explicat a la sala permanent del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Abrics de l’Ermita.

Abric I:

Situat a uns 500m del santuari, en aquest abric trobem una escena de cacera molt ben conservada amb un estil narratiu i naturalista claríssim. Les seves petites figures estan disposades a mode d’estratègia de cacera on cada caçador juga un paper important en la composició per a encerclar i matar a un ramat de cérvols i cabres. Sorprenen el dinamisme del conjunt però, també els detalls anatòmics de les seves figures i, fins i tot podem observar detalls estètics i tecnològics com els pentinats, els vestits tradicionals i arcs simples i complexos. A l’escena també destaquen figures mítiques com “El Bruixot”, “El Cérvol siluetejat” o “La Dona”. Tot i que es tracta d’una escena prehistòrica, el seu clar estil narratiu ens ha portat a bateja-la com a “La llegenda més antiga de Catalunya”. Tota una experiència.

Abric IV:

Situat a l’anomenada “Cova Fosca”, és l’abric més gran de tots i l’únic on podem trobar restes de figures d’estil esquemàtic-abstracte i semi-esquemàtic. De significat enigmàtic, aquestes figures conformen un complement necessari per a entendre tot el conjunt i la seva complexitat i evolució en el temps i en l’aprenentatge de les comunicacions humanes.

Durada de la visita: 1:30h aprox. Es recomana calçat còmode, botella d’aigua i protecció solar i barret a l’estiu.

VIDEO

scroll to top icon