Cercaire de musèus e localitats

Casa Alegre de Sagrera

Ala de dormitoris. Segon pis

Sala Ferran Canyameres.

 

Sala Ferran Canyameres.

 

En aquesta zona hi havia diversos dormitoris, un lavabo i un bany. Del lavabo, se’n conserva intacte tot el mobiliari de la reforma del 1911: la pica, el mirall, els llums i els armaris. El bany, fora de la visita, es conserva íntegre. Els quatre dormitoris s’han convertit en sales monogràfiques dedicades a artistes i literats diversos.

La Sala Ferran Canyameres (Terrassa, 1898 - Barcelona, 1964) es va inaugurar l’any 1986 amb motiu de la donació que va fer la filla de l’escriptor, Montserrat Canyameres, de tot el material literari, la correspondència i els objectes personals i artístics del seu pare. Només es poden veure exposats aquests objectes.

La Sala Josep Maria Martínez Lozano (Barcelona, 1923 - Llançà, 2006) conté una selecció de pintures d’aquest aquarel·lista establert durant un temps a Terrassa.

La Sala Carlos Baca-Flor (1867-1941) mostra una part de l’obra d’aquest artista peruà (el museu en conserva més d’un centenar). Al passadís d’accés als dormitoris d’aquesta ala també s’exhibeixen obres seves.

La sala de reserva dels fons de numismàtica del Museu de Terrassa està situada al final d’aquesta zona, però actualment està tancada al públic.

scroll to top icon