מוצא מוזיאון

Palau de Maricel

Els claustres

Els claustres.

Els claustres.

La darrera, i una de les dependències més espectaculars del Maricel de Terra, és el claustre o claustres. És format per una galeria que dóna al baluard de Miquel Utrillo i un claustre a la manera dels medievals o, fins i tot, dels patis de les domus romanes, amb una coberta d’un sol aiguavés.

De tot el conjunt, els capitells procedeixen d’edificis antics, la majoria medievals, de tradició romànica i gòtica, excepte dos capitells de Pere Jou. Tot i que les anàlisis de les pedres ens remeten a Silos (Burgos), la seva tipologia i concepció formal no es corresponen amb les del cenobi burgalès. Es podrien tractar de peces procedents del proper monestir de San Francisco de Silos. També trobem peces relacionades amb el monestir de Santa Maria de Poblet.

Quant a les rajoles ceràmiques que decoren dues de les parets del claustre, sembla que procedeixen de la cuina de l’antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona. La representació d’animals i fruites que componien la dieta habitual de casa nostra era un recurs habitual per a la decoració de cuines de palaus, mansions, castells i, fins i tot, hospitals.

Tant els claustres com les terrasses són espais dedicats avui en dia a recepcions, concerts de nit, etc.

scroll to top icon