מוצא מוזיאון

Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis

Necessito viure els meus quadres, treballar-hi i insistir-hi, tot i el risc de destruir-los

La cambra de treball és el lloc del procés creatiu. Pintar no és fer una obra sinó una forma de viure

La cambra de treball és el lloc del procés creatiu. Pintar no és fer una obra sinó una forma de viure

El procés pictòric de Muxart el porta a pintar i repintar la mateixa obra fins al punt de perdre de vegades l’original. Pintar sobre pintat, corregir el traç, repetir temes, girar la paleta cromàtica, fer i desfer és un ritual creatiu que desmitifica l’obra acabada, el quadre com a objecte, en favor del procés de treball. Pintar no és fer una obra, sinó lluitar sense pausa amb els colors per assolir una perfecció que culmini l’experiència estètica.

L’estudi de l’artista, amb obres originals col·locades als seus llocs de contemplació, és l’espai del procés creatiu, l’entorn privat de l’autor on es condensa l’energia de la seva labor: pintar i tornar a pintar, observar i corregir, veure en conjunt i no perdre mai la força expressiva de les imatges.

Les «Figures de la llum», per exemple, apareixen i retornen en diferents moments de treball, com un referent icònic que gravita en el buit del seu estudi. Aquest, ampli i lluminós, és un espai privat amb les marques de les ditades a la paret, i si ens hi fixem una mica hi podem llegir: «ESTÈTICA EMOTIVA I CREADORA». Potser es tracta d’una lletania que l’artista murmura mentre treballa.

פריטים

<p><em>Flors</em>, s&egrave;rie &laquo;Flors i colors&raquo;, 2014, oli sobre tela, 100 &times; 81 cm</p>
Flors
Flors
scroll to top icon