מוצא מוזיאון

Museu Municipal Joan Abelló

Els vells mestres

Vista general d’un racó de la sala amb una escultura d’Agapit Vallmitjana.

Vista general d’un racó de la sala amb una escultura d’Agapit Vallmitjana.

En la seva joventut, Joan Abelló i Prat (Mollet del Vallès, 1922 - Barcelona, 2008) conegué i tractà diversos artistes amb els quals establí relacions de complicitat. Ells enriquiren el món d’aquell Abelló principiant, àvid de saber coses. I no sols amb els seus ensenyaments tècnics, sinó transmetent-li els ressons directes de tota una època passada que ells havien viscut intensament.

El mestre català de qui Abelló més a prop estigué fou Carles Pellicer, pintor resident a París durant molts anys, que, en lloc de buscar-hi les novetats de l’impressionisme, s’endinsà en el món de la gran pintura acadèmica francesa i estigué molt a prop d’un dels grans noms de la pintura pompier, William Bouguereau.

Entre aquests vells mestres que inicien el recorregut de l’exposició permanent, també hi ha alguns escultors, molt actius i destacats a la Catalunya de la segona meitat del segle XIX, com ara Agapit Vallmitjana i Josep Campeny, amb dos busts femenins, al·legòric l’un i folklòric l’altre, que representen una manera aleshores molt estesa de concebre l’escultura com a element decoratiu, a una passa del bibelot.

פריטים

<p><em>Retrat de Matilde Rouvi&egrave;re</em>, Carles Pellicer, 1865-1959. Detall. Museu Municipal Joan Abell&oacute;.</p>
Retrat de Matilde Rouvière
Retrat de Matilde Rouvière
scroll to top icon