מוצא מוזיאון

Museu Municipal de Nàutica del Masnou

L’antiguitat

L’antiguitat

L’antiguitat

El Museu conserva una col·lecció important de peces arqueològiques des del neolític i especialment de l’època romana, fruit de les excavacions dutes a terme a la rica vil·la romana de Cal Ros de les Cabres.

La comarca del Maresme, per les seves característiques climàtiques, geogràfiques, naturals i estratègiques, va ser un espai habitat des del neolític, tot i que no es pot parlar de veritable ocupació del territori fins a l’aparició dels ibers, que s’instal·laren en poblats dalt dels turons de la Serralada Litoral.

L’any 218 aC s’inicià la conquesta romana i les terres de la península Ibèrica passaren a dependre de l’imperi Romà. El Maresme, i també tota la Laietània, va tenir un paper molt important en el comerç marítim de l’època i es va especialitzar en la producció i l’exportació de vi.

פריטים

<p>&Agrave;mfora, segles I aC - I dC, cer&agrave;mica.&nbsp;Museu Municipal de N&agrave;utica del Masnou.</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>
Àmfora
Àmfora
<p>Copa, segles I aC - II dC, cer&agrave;mica vidrada. Jaciment de Cal Ros de les Cabres.&nbsp;Museu Municipal de N&agrave;utica del Masnou.</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>
Copa
Copa
<p>Segell, segle III dC, bronze. Jaciment de Cal Ros de les Cabres.&nbsp;Museu Municipal de N&agrave;utica del Masnou.</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>
Segell
Segell
scroll to top icon