מוצא מוזיאון

Museu Municipal de Llívia

Torre Bernat de So

Torre Bernat de So

Torre Bernat de So

La primera referència és de l'any 1366, en un document de venda que Bernat de So fa a Ponç de Descatllar de la batllia i castlania de Llívia. És sabut, però, que la torre es construeix el 1584-1585 en un context de rivalitat amb Puigcerdà per la recolleta; rivalitat que ja venia de lluny.

Malgrat la crisi econòmica i social que pateix Llívia després de la destrucció del castell, s'hi respirarà certa prosperitat: es redacta el Llibre Ferrat, amb tots els privilegis, i l'any 1528 Carles I li atorga el títol de “Vila”, motiu pel qual Llívia restarà espanyola després del Tractat dels Pirineus i el Tractat de Llívia. Entre 1584 i 1585 es construeix la torre que, juntament amb l'església, finida el 1617, es convertirà en la nova defensa del poble.

Al final dels anys 50 la família Esteva cedeix el material de la farmàcia a l'Ajuntament i, l'any 1965, la Diputació de Girona el compra. Així, als anys 70, es trasllada a la torre tot el material de la farmàcia perquè hi estigui exposat fins que, l'any 1981, s'inaugura el Museu Municipal i hi entra com a col·lecció. Des de principis dels 80 fins l’any 2009, el pis superior va ser la seu del Patronat. A partir d'aleshores a la torre s'hi van exposar diapositives sobre flora medicinal i a l’actualitat s’hi aniran fent exposicions temporals, començant pels pergamins de l’Arxiu Històric Municipal.

מפה

מידע

scroll to top icon