מוצא מוזיאון

Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

Després dels ibers

Plafons descriptius de la vida al turó de Ca n’Oliver després dels ibers.

Plafons descriptius de la vida al turó de Ca n’Oliver després dels ibers.

L’àmbit que tanca l’exposició recull la història del turó de Ca n’Oliver entre el segle I aC, quan s’abandona el poblat, i el segle XX, quan es descobreix el jaciment i comencen les excavacions arqueològiques.

La primera part aporta una visió de conjunt del que va succeir a Cerdanyola entre l’antiguitat tardana i l’alta edat mitjana, quan el turó torna a ser habitat per raons de posició estratègica i de control del territori. En una vitrina es poden veure materials medievals.

Després s’explica la història del jaciment i les excavacions arqueològiques que s’hi han fet, a través d’un audiovisual i d’una vitrina amb eines i instruments que utilitzen els arqueòlegs. L’audiovisual comença amb les primeres referències bibliogràfiques al poblat el 1919 i s’acaba amb la inauguració del museu el 2010. Entre aquests dos moments, les imatges permeten seguir la història de la recerca al jaciment i les diferents fases de recuperació del turó com a espai històric, de les quals el museu és l’última, però no la darrera.

Ca n’Oliver és un conjunt patrimonial viu que vol ser un referent en la recerca i la difusió de la cultura ibèrica, amb nous projectes, campanyes d’excavació i activitats de divulgació.

פריטים

<p>Tup&iacute; trobat al jaciment dels Mallols.&nbsp;Museu i Poblat Ib&egrave;ric de Ca n&rsquo;Oliver.</p>

<p>&nbsp;</p>

<p>&nbsp;</p>
Tupí
Tupí
<p>Olla d&rsquo;&egrave;poca altmedieval. Museu i Poblat Ib&egrave;ric de Ca n&rsquo;Oliver.</p>

<p>&nbsp;</p>
Olla
Olla
scroll to top icon