מוצא מוזיאון

Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

Món romà

Vista general de la Sala del Món Romà, situada al sobreclaustre de la catedral de Solsona.

Vista general de la Sala del Món Romà, situada al sobreclaustre de la catedral de Solsona.

Tots els objectes que s’exposen a la sala dedicada al món romà són fruit de les investigacions realitzades per Mn. Joan Serra i Vilaró i els seus col·laboradors durant el primer quart del segle XX.

Una àmfora vinària importada de la regió italiana de la Campània reflecteix la transformació dels intercanvis comercials a conseqüència de la conquesta romana.

En una vitrina, hi ha una selecció d’objectes d’aquesta època, alguns dels quals provenen del poblat de Sant Miquel de Sorba, el darrer de la zona a ser abandonat. Les estructures romanes de Cal Sotaterra (Solsona), sobreposades a unes edificacions anteriors de tipus indígena, posseïen banys privats, amb una piscina d’aigua calenta. Fruit de les excavacions en aquest lloc són fragments de vaixella de taula amb signes alfabètics llatins gravats, recipients ceràmics i de vidre, petits objectes d’os i metall, i pedres d’anell decorades. Uns fragments de decoració pictòrica mural procedeixen d’altres establiments d’època romana de la comarca.

En una altra vitrina es mostren diferents recipients de vaixella de taula de ceràmica sigil·lada.

El món de les creences està representat per dues ares funeràries d’Oliana i Riner, i per una làpida sepulcral d’Ivorra amb una extensa dedicatòria.

פריטים

<p>Motlle per decorar vaixella de taula, del tipus cer&agrave;mica sigil&middot;lada, utilitzat a la terrisseria romana d&rsquo;Abella (Nav&egrave;s, el Solson&egrave;s).&nbsp;Museu Dioces&agrave; i Comarcal de Solsona.</p>

<p>&nbsp;</p>
Motlle per a ceràmica sigil·la
Motlle per a ceràmica sigil·lada
scroll to top icon