מוצא מוזיאון

Museu del Cau Ferrat

Sala Brollador

Sala Brollador del Museu del Cau Ferrat

Sala Brollador del Museu del Cau Ferrat

La Sala del Brollador, la més alegre i lluminosa del Cau Ferrat, deu el seu nom a la pica de bateig gòtica que la presideix. Prové de l’antic hort de l’ermita del Vinyet i va ser allà on, abans d’adquirir-lo, Rusiñol la va plasmar en una de les seves primeres teles sitgetanes titulada L’hort del Vinyet, que avui es pot contemplar al Gran Saló. Més endavant, quan l’obra ja era al Cau, la va representar novament en un retrat que va fer a la seva filla, Maria Rusiñol. Sobre la pica del brollador hi ha el Penell del gall, obra de Pablo Gargallo donada per la seva vídua al museu l’any 1935.

La sala hostatja també bona part de la col·lecció de ceràmica i tota la col·lecció d’objectes arqueològics: ungüentaris, penjolls, amulets, etc. Situada en tres vitrines, la col·lecció conté els nombrosos objectes de vidre i terra cuita procedents de les excavacions que Rusiñol féu al jaciment púnic del Puig des Molins a Eivissa l’any 1912.

Val la pena destacar els dos estudis de nu realitzats per Ramon Casas i la vintena de dibuixos aquarel·lats fets per Maria Rusiñol, filla del pintor.

פריטים

<p>Santiago Rusi&ntilde;ol, <em>Cementiri de Montmartre</em>,</p>
<p>1891, Par&iacute;s, oli sobre tela</p>
Cementiri de Montmartre
Cementiri de Montmartre
<p>Santiago Rusi&ntilde;ol, <em>Dijous Sant a Pollen&ccedil;a (Mallorca)</em>, 1902, oli sobre tela</p>
Dijous Sant a Pollença (Mallor
Dijous Sant a Pollença (Mallorca)
<p>Ramon Casas (dibuixos) i Gabriel Alomar (rodolins), <em>L&rsquo;auca del senyor Esteve</em>, 1907, llapis grafit, tinta, aiguada, aquarel&middot;la, guaix i pastel sobre paper</p>
L’auca del senyor Esteve
L’auca del senyor Esteve
<p>Ramon Casas, <em>Nu amb guitarra</em>, 1894, oli sobre tela</p>
Nu amb guitarra
Nu amb guitarra
scroll to top icon