מוצא מוזיאון

Museu de Maricel

El Saló d’Or

El Saló d’Or del Palau de Maricel.

El Saló d’Or del Palau de Maricel.

El 18 d’octubre de 1915, quatre anys després de la inauguració de la Sala Gòtica del Maricel de Terra, s’inaugurava el gran saló de festes, conegut com a Saló d’Or per la seva exuberant decoració.

La decoració neobarroca d’aquestes sales va ser a càrrec del fuster Joan Marsal. El mateix Utrillo deia que Marsal comprenia perfectament que no havia de copiar, sinó que havia de fer una obra dins la inspiració dels estils triats.

En el moment de la inauguració, de la decoració del Saló en podríem destacar un riquíssim frontal toledà, la bandera del Gremi de Ferrers i Serrallers de Barcelona, la gran xemeneia procedent de Jaca, retaules gòtics, obres xinesques, etc.

Avui en dia, un cop fora la col·lecció de Deering, es poden contemplar altres obres d’art, moltes de les quals són reproduccions. El David de Donatello, fragments dels mosaics bizantins de Ravenna que representen l’emperador Justinià i la seva esposa Teodora, totes còpies de gran qualitat artística.

D’altra banda, el mobiliari, a diferència de les còpies artístiques, són versions molt lliures que poden ser més el resultat de la imaginació i el gust dels seus creadors que no pas de la còpia arqueològica pròpiament. Hi podem trobar un cadirat de cor, rentamans, escriptoris, taules, etc.

פריטים

scroll to top icon