מוצא מוזיאון

Museu de Maricel

El noucentisme

Planta primera del Museu de Maricel.

Planta primera del Museu de Maricel.

La representació de l’ideal i les referències al primitivisme, el mediterranisme i el ressò classicitzant constitueixen la base estètica de l’art del noucentisme durant els primers anys del segle XX. Les obres del pintor Joaquim Sunyer i els escultors Jou, Smith i Casanovas formen part d’aquest període. El decorativisme aplicat sobretot als objectes i l’adopció de determinades formes de l’art popular constitueixen diferents vessants d’una mateixa voluntat estètica.

Als anys vint, l’entrada dels nous corrents del «retorn a l’ordre» i del realisme, com la Nova Objectivitat, modifica en part els pressupòsits noucentistes, de manera que les arts plàstiques adapten l’idealisme a una forma més humanitzada d’interpretar la realitat, sense renunciar a una determinada inspiració lírica i intimista.

La pintura fortament individualista de Josep M. Sert adopta un llenguatge abarrocat i grandiloqüent en els grans murals de recreacions d’èpica moderna, com els dedicats a la Gran Guerra (1914-1918).

פריטים

<p><em>Retrat de Miquel Utrillo</em>, Ismael Smith i Mar&iacute;, 1910, bronze. Col&middot;l. Dr. Jes&uacute;s P&eacute;rez-Rosales. Museu de Maricel.</p>
Retrat de Miquel Utrillo
Retrat de Miquel Utrillo
scroll to top icon