מוצא מוזיאון

Museu de la Vida Rural

Recursos del present per afrontar el futur

La sala on acabarem la visita a l’MVR és plena de reflexions per encarar el futur.

La sala on acabarem la visita a l’MVR és plena de reflexions per encarar el futur.

La pagesia ha estat, històricament, un motor de desenvolupament de les economies mundials. Estudis recents afirmen que els pagesos continuaran sent els principals responsables de la cura de la Terra i de la salut dels éssers humans. En aquest sentit, el paper del món rural serà clau per resoldre alguns dels grans reptes del present i per començar a dibuixar un futur millor. Es diu que el camp ha de saber traçar nous itineraris que conciliïn producció, qualitat, medi ambient, economia i sociologia. Però també cal reconèixer que, sense una nova cultura agrària i sense una nova mirada cap al món rural, no hi ha res a fer.

Les conclusions dels entesos insisteixen que la nostra salut i la sostenibilitat del planeta pengen d’un fil molt prim. Un fil que és a les nostres mans i que passa, primerament, per la valoració, l’apreciació i el respecte dels entorns rurals.

La visita al museu acaba amb un calidoscopi que simula la immensitat del món. Conscient de tots aquests reptes, l’MVR ha exposat visions diverses sobre el tema amb l’ànim de contribuir a un debat que, al llarg de les primeres dècades del segle XXI, continuarà plenament vigent.

פריטים

<p>Forques penjades en una instal&middot;laci&oacute; eminentment art&iacute;stica, al final de la visita a l&rsquo;MVR. Museu de la Vida Rural.</p>
Forques
Forques
scroll to top icon