מוצא מוזיאון

Museu de la Vida Rural

Els oficis complementaris

Vitrina dedicada a l’ofici de llenyataire.

Vitrina dedicada a l’ofici de llenyataire.

El pagès no hauria pogut fer la seva feina sense el concurs de tot un seguit d’eines que l’acompanyaven al llarg de l’any. Aquestes eines eren el producte del treball acurat i rigorós de llenyataires, ferrers, corders, basters, terrissaires i esclopers. Es tracta només d’alguns dels representants dels oficis complementaris al de pagès. Aquesta tercera planta de l’edifici antic passa revista d’alguns d’aquests oficis, que requerien un llarg aprenentatge i demanaven paciència i una determinada predisposició a la feina ben feta.

Hi havia, doncs, un seguit d’oficis que eren imprescindibles per portar a terme els treballs agrícoles. Sense l’acció de ferrers, serrallers i fusters no hi hauria hagut eines; sense la mà del baster no s’hauria pogut tirar el carro ni aparellar el bestiar; sense l’obra del terrisser o el cisteller no s’hauria pogut guardar ni transportar res; i no hi hauria hagut fusta si abans el llenyataire no hagués fet la seva feina.

Aquests oficis complementaris van contribuir decisivament al desenvolupament del món rural.

Donar a conèixer els oficis, les tècniques i les eines dels antics artesans és un dels objectius del Museu de la Vida Rural.

SIGNGUIDE

08. Aprendre del mestre

פריטים

<p>Enclusa de ferrer. Dimensions: 62 x 20 x 30 cm. Museu de la Vida Rural.</p>
Enclusa de ferrer
Enclusa de ferrer
<p>Garlopa, 1789. Llavorada art&iacute;sticament amb una bella llegenda. Dimensions: 8,5 x 79 x 6 cm. Museu de la Vida Rural.</p>
Garlopa
Garlopa
scroll to top icon