מוצא מוזיאון

Museu de la Pesca

Castell de Sant Esteve de Mar

Vista exterior del castell de Sant Esteve de Mar. Fotografia de Jordi Gili.

Vista exterior del castell de Sant Esteve de Mar. Fotografia de Jordi Gili.

Les restes del castell de Sant Esteve de Mar (o de la Fosca) s’han consolidat en el marc del programa Romànic Obert de l’Obra Social ”la Caixa”, amb l’objectiu de recuperar un espai emblemàtic de la vila de Palamós. El castell se situa en un indret privilegiat sobre la platja de la Fosca, al peu del camí de ronda, amb vistes extraordinàries a la façana litoral.

Erigit sobre una vil·la romana, el castell de Sant Esteve s’esmenta per primer cop el 1063. El 1277, Pere II el Gran el comprà per fundar al territori un port reial per als seus vaixells, esdeveniment històric que se situa a l’origen de la vila de Palamós. Perduda la seva notorietat, conservà les funcions militars i de vigilància durant les èpoques medieval i moderna, com a punt de control sobre la navegació i de defensa contra la pirateria. Amb el temps, es reconvertí en masia dedicada a tasques agropecuàries, fins al seu abandó definitiu a mitjan segle XX.

El Museu de la Pesca organitza visites guiades regulars al castell de Sant Esteve per explicar l’origen, tipologia, arquitectura i funcions de l’edifici, així com el seu paper en la història convulsa de Palamós.

מפה

מידע

scroll to top icon