מוצא מוזיאון

Museu de Badalona - Conjunt Termes i Decumanus

Exposició permanent

Conjunt de vitrines de l’exposició permanent del museu on es mostren les peces arqueològiques que s’han recuperat a Badalona. Fotografia d'Antonio Guillén, Museu de Badalona.

Conjunt de vitrines de l’exposició permanent del museu on es mostren les peces arqueològiques que s’han recuperat a Badalona. Fotografia d'Antonio Guillén, Museu de Badalona.

L’exposició permanent del museu recull una àmplia mostra dels objectes arqueològics que s’han recuperat des que es van iniciar les excavacions a la ciutat, a la dècada del 1930.

La mostra s’estructura en diferents temes: des del treball del ferro o l’os fins a l’escriptura, la cuina o els jocs, passant per la religió, els pesos i les mesures o el treball del fil. Hi destaquen especialment les vitrines on es mostren les peces més emblemàtiques, com l’escultura en marbre de la deessa Venus, el vas de les Naus —d’època ibèrica—, la tabula hospitalis —on apareixen esmentats per primera vegada els ciutadans de Badalona o baetulonenses— i les pollegueres de bronze d’una de les portes de la muralla de la ciutat. També cal esmentar l’àrea destinada al culte funerari, amb tres esteles ibèriques, nombroses restes d’inhumacions i incineracions d’època romana i un monument a gran escala. L’espai expositiu inclou un audiovisual que repassa breument el procés de romanització de Catalunya i les característiques de la ciutat de Baetulo i el seu entorn; també ens endinsa en alguns dels edificis més notables, com les termes, el teatre i una casa benestant o domus.

פריטים

<p>Escultura de marbre del segle I dC que representa la deessa Venus. Fotografia d&#39;Antonio Guill&eacute;n, Museu de Badalona.</p>
Venus
Venus
<p>Vas de cer&agrave;mica ib&egrave;rica, conegut com el <em>Vas de les Naus</em>, segle IV aC. Dip&ograve;sit de la Universitat de Barcelona. Fotografia d&#39;Antonio Guill&eacute;n, Museu de Badalona.</p>
Vas de les Naus
Vas de les Naus
scroll to top icon