מוצא מוזיאון

Museu d’Art de Sabadell

Casa fàbrica Turull

Salons de la casa Turull, primer pis

Salons de la casa Turull, primer pis

La casa fàbrica Turull és un exemple d’edificació en què l’espai per treballar i l’espai per viure formen part d’un mateix edifici. Des del 1964 és la seu del Museu d’Art de Sabadell.

Té l’origen en les cases taller del segle XVIII: Iniciada la construcció el 1812, per iniciativa de Pau Turull, el 1819 es va acabar. És un dels pocs exemples d’aquest tipus d’edifici que s’han conservat a Sabadell, tot i que amb els anys s’hagi destinat a altres usos.

Avui s’hi poden veure diversos salons, alcoves i estances tal com lluïen al segle XIX. La casa Turull és un bon exemple de com es decoraven els interiors de les cases de la burgesia industrial del segle XIX.

Al final del segle XVIII, els Turull es van convertir en una de les famílies més pròsperes de la ciutat. No va ser fins al segle XIX, però, que van reunir una gran fortuna, que es va traduir en un destacat patrimoni immobiliari i un gran prestigi social.

La trajectòria vital dels Turull està tan lligada a la seva pròpia tradició familiar com a la vila que els va veure créixer i que ells van contribuir activament a convertir en ciutat.

SIGNGUIDE

פריטים

<p>Pere Turull Sallent (Sabadell, 1796-1869). Veritable impulsor de la ind&uacute;stria llanera sabadellenca, particip&agrave; activament en la construcci&oacute; d&rsquo;una ciutat moderna</p>
Pere Turull Sallent (Sabadell,
Pere Turull Sallent (Sabadell, 1796-1869)
<p>Despatx&nbsp;de la casa Turull, primer pis</p>
Despatx
Despatx
<p>Sala de rebre&nbsp;de la casa Turull, primer pis</p>
Sala de rebre
Sala de rebre
Alcova (I)
Alcova (I)
Alcova (I)
<p>Alcova de la casa Turull, primer pis</p>
Alcova (II)
Alcova (II)
scroll to top icon