מוצא מוזיאון

Museu Arxiu Tomàs Balvey - Casal de Cultura Dr. Daurella

Farmàcia Balvey

Antiga Farmàcia Balvey, amb mobiliari original del 1780 i pots del 1827

Antiga Farmàcia Balvey, amb mobiliari original del 1780 i pots del 1827

L’element més singular del MATBC és l’antiga farmàcia rural de la nissaga Balvey, la primera referència de la qual data d’abans del 1660 Està constituïda pel mobiliari original del 1780, i s’hi conserven més de dos-cents pots de farmàcia del 1827.

Amb la museografia inaugurada el gener del 2012, es dóna a conèixer la nissaga Balvey a partir dels espais de l’habitatge del farmacèutic i d’objectes quotidians de la família. Els espais segueixen la normativa que obligava que l’habitatge del farmacèutic disposés de dormitori, oratori, rebotiga, laboratori i la mateixa farmàcia.

En aquesta renovació museogràfica, a l’àmbit de la farmàcia s’hi ha incorporat una locució en català, castellà, francès i anglès que ajuda el públic a completar la visita a l’exposició.

El recorregut museístic es tanca amb la visita del jardí botànic, presentat com una sala d’exposicions a l’aire lliure i dedicat a les plantes remeieres, amb espècies d’aprofitament medicinal. Així es complementa la temàtica central del MATBC: la salut i el benestar.

וידאו

פריטים

<p>Llit policromat d&rsquo;Olot, 1740-1750</p>
Llit d’Olot
Llit d’Olot
<p>Pot de farm&agrave;cia estil imperi, 1827</p>
Pot de farmàcia de "Manna"
Pot de farmàcia de "Manna"
<p>Pot de farm&agrave;cia de copa, estil imperi, 1827</p>
Pot de farmàcia de "P. Sang. D
Pot de farmàcia de "P. Sang. Drac"
scroll to top icon