מוצא מוזיאון

Museu-Arxiu Municipal de Calella

Oficis i vida domèstica

Reconstrucció d’una cuina de finals segle XIX i principis del XX, amb estris variats d’ús domèstic.

Reconstrucció d’una cuina de finals segle XIX i principis del XX, amb estris variats d’ús domèstic.

La vida quotidiana de Calella està representada a partir de les col·leccions d’objectes de parament de la llar i d’eines emprades per a diferents oficis.

El museu mostra els estris necessaris per a la feina dels fusters, boters, ferrers, llauners, pagesos i mestres d’aixa. L’espai recorda la importància d’eines manuals com les garlopes per allisar la fusta, les tornagauxes per acoblar els taps de les bótes, el lligador per donar-los forma, les aixes per a la fabricació d’embarcacions o el gat manual per aixecar grans pesos. Destaquen, a més, una premsa de vi del segle XIX, una tradicional màquina refinadora d’ametlles del 1910 i un molí manual per moldre cacau i fer xocolata. Aquest últim, anterior al 1850 i un dels pocs que es conserven actualment, dóna una idea de la importància que va tenir per a la ciutat l’arribada de productes exòtics amb l’auge del comerç ultramarí.

L’espai es complementa amb col·leccions d’utensilis d’ús domèstic, com ara peces de terrissa, càntirs d’oli, olles i mallals de ceràmica negra. Cal esmentar especialment una figueta per a oli i vinagre del segle XIX, una romana del 1841, uns pesos metàl·lics usats abans de la implantació del sistema mètric decimal, una xocolatera i una embotidora del segle XIX.

פריטים

<p>Premsa de vi del segle XIX amb un t&ograve;rcul tallat a m&agrave;.&nbsp;Museu-Arxiu Municipal de Calella.</p>

<p>&nbsp;</p>
Premsa de vi
Premsa de vi
<p>El museu posseeix peces originals d&rsquo;oficis artesans, com aquest banc de fuster.&nbsp;Museu-Arxiu Municipal de Calella.</p>

<p>&nbsp;</p>
Banc de fuster
Banc de fuster
<p>Balan&ccedil;a del segle XIX que va arribar al museu com a donaci&oacute; familiar. Museu-Arxiu Municipal de Calella.</p>

<p>&nbsp;</p>
Balança
Balança
scroll to top icon