מוצא מוזיאון

Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Difusió de la recerca i del patrimoni paleontològic del país

Reconstrucció d’un titanosaure trobat a Coll de Nargó, i excavat i estudiat pels investigadors del grup de recerca del Mesozoic.

Reconstrucció d’un titanosaure trobat a Coll de Nargó, i excavat i estudiat pels investigadors del grup de recerca del Mesozoic.

Difondre el resultat de les investigacions és essencial per a un centre de recerca. El coneixement serveix per crear un pensament reflexiu i crític i, en el nostre cas, per donar a conèixer el patrimoni paleontològic del país, per promoure’n el respecte i per estimular noves vocacions científiques.

En funció del públic al qual ens adrecem, escollim els canals més adients per transmetre el nostre missatge.

Si ens volem adreçar a la comunitat científica perquè validi el resultat d’una investigació, cal publicar en alguna de les edicions especialitzades destinades a la comunitat científica. Publicar els resultats d’una investigació significa compartir el nostre treball amb el món científic; és en aquest moment que comença el veritable procés de validació dels resultats obtinguts. Amb la publicació s’obre el debat i, de vegades, la controvèrsia!

Quan ens adrecem a un públic més general, normalment la difusió es canalitza a través del museu i les seves exposicions; dels mitjans de comunicació —ràdio, televisió, diaris—; de les activitats adreçades a les escoles i al públic familiar; dels mitjans digitals, com el web, el Facebook, el nostre butlletí d’informació (newsletter); i a través de cursos i conferències. L’objectiu és arribar a com més gent millor.

פריטים

<p>Esquelet sencer de <em>Triceratops.</em> Institut Catal&agrave; de Paleontologia Miquel Crusafont.</p>
Esquelet sencer de Triceratops
Esquelet sencer de Triceratops
<p>Reconstrucci&oacute; d&rsquo;un home de Neandertal. Institut Catal&agrave; de Paleontologia Miquel Crusafont.</p>
Homo neanderthalensis
Homo neanderthalensis
scroll to top icon