Centre d'Interpretació de la Cultura dels Ibers - Casa O'Connor

La formació de la cultura ibèrica

En aquest àmbit veurem com s’origina la cultura ibèrica.

En aquest àmbit veurem com s’origina la cultura ibèrica.

L’exposició, ubicada a la segona i tercera planta de l’edifici, presenta els canvis esdevinguts a la zona durant la protohistòria, moment en què s’origina la cultura ibèrica. Veurem la primera Edat del Ferro de la mà de l’assentament de Sant Jaume - Mas d’en Serra, residència del cabdill local i punt central d’una xarxa d’assentaments amb funcions diferenciades. Aquests podien controlar les vies de comunicació (La Ferradura) o fer de talaia (La Cogula) o residència de la població (La Moleta del Remei).

La mostra de grans àmfores que contenien vi, així com de la vaixella per al seu consum, ens endinsa en els contactes comercials entre els fenicis i les xarxes d’intercanvi indígenes.

El tancament d’aquesta etapa, en que la major part dels assentaments són incendiats, es mostra amb una recreació audiovisual. Després, l’exposició dóna pas a una segona part on s’explica el desenvolupament de la cultura ibèrica a partir dels materials de La Moleta del Remei. Les peces exposades són testimonis de l’especialització del treball, l’expansió de la metal·lúrgia del ferro, l’ús del torn, el coneixement de l’alfabet i l’ús de l’escriptura. Tot aquest territori, juntament amb el tram català del riu Ebre, formava part de la Ilercavonia.

פריטים

<p>Gran vas d&rsquo;&uacute;s ritual procedent del poblat iber La Moleta del Remei, segle VII aC. Centre d&#39;Interpretaci&oacute; de la Cultura dels Ibers - Casa O&#39;Connor. Museu de les Terres de l&#39;Ebre.</p>
Gran vas d’ús ritual
Gran vas d’ús ritual
scroll to top icon