מוצא מוזיאון

Centre d'interpretació de l'or del Segre

Tallers de recerca d’or

Als safarejos es realitzen tallers de recerca d’or amb l’ajuda d’un àbac.

Als safarejos es realitzen tallers de recerca d’or amb l’ajuda d’un àbac.

Espai destinat a la pràctica de la recerca d’or artesanal amb àbac, un instrument utilitzat al llarg de la història per a l’extracció manual de l’or o altres minerals d’interès econòmic dels rius aurífers i les mines.

L’espai està precedit per un gran mural il·lustrat amb llegendes i històries inspirades en la cerca i el valor de l’or, com la del rei Mides o la dels tresors del comte Pere d’Urgell. Durant una estona s’hi pot viure l’aventura dels autèntics buscadors d’or del Segre.

Amb l’àbac, una mica de sorra aurífera i l’ajuda de l’aigua dels safarejos, s’aprèn la tècnica per separar les partícules d’or de l’arena. Passada una estona, la paciència es transforma en emoció quan es comencen a veure unes petites partícules daurades que apareixen entre l’arena remoguda per l’aigua. A poc a poc, aquestes palletes d’or queden dipositades al fons de l’àbac, d’on es poden treure fàcilment. La recompensa de tota aquesta experiència viscuda és poder-se endur a casa l’or trobat.

Es tracta d’una activitat única, emocionant i inoblidable que transporta a les èpoques daurades d’explotació d’or al riu Segre.

פריטים

<p>L&rsquo;&agrave;bac permet separar l&rsquo;or de la resta de minerals.&nbsp;Centre d&#39;interpretaci&oacute; de l&#39;or del Segre. Museu de la Noguera.</p>

<p>&nbsp;</p>
Àbac
Àbac
scroll to top icon