Cercador de museus i localitats

Vil·la romana dels Munts

Zona residencial

Vista del mosaic amb motius geomètrics conservat al criptopòrtic de la zona residencial de la vil·la dels Munts.

Vista del mosaic amb motius geomètrics conservat al criptopòrtic de la zona residencial de la vil·la dels Munts.

La vil·la dels Munts destaca essencialment, per la seva part residencial, com una de les més importants del país per la magnitud de les restes arquitectòniques i per la riquesa del tractament decoratiu.

Aquesta àrea s’estenia a migdia encarada al mar, i estava formada per una gran casa, articulada al voltant d’un peristil, diversos jardins (hortus) i un mínim de dos conjunts termals.

La zona millor conservada de la domus correspon a una part de la planta baixa i a l’entrada, encarada a l’edifici dels banys. Aquest accés dóna a un passadís semisoterrat, el criptopòrtic, il·luminat amb troneres obertes al jardí, que permetia accedir a les sales nobles de la vil·la (menjadors i espais de recepció), i comunicar amb una sèrie d’estances privades (avantcambres i dormitoris). Al final del criptopòrtic, per una escala es pujava al segon pis i es comunicava amb la zona del peristil, actualment molt arrasada. Aquest segon pis disposava d’una galeria porticada oberta al jardí.

Les sales nobles i el passadís van ser pavimentats amb mosaics policroms, i parets i sostres estaven pintats amb motius geomètrics, florals i figurats.

scroll to top icon