Cercador de museus i localitats

Seu d’Ègara. Esglésies de Sant Pere

Íbers i romans

Recreació de la vil·la romana d’Ègara. Dibuix de Jesús Gómez. 

Recreació de la vil·la romana d’Ègara. Dibuix de Jesús Gómez. 

A partir del segle V aC, es constata la presència d’un poblat ibèric a la zona de Sant Pere. El geògraf alexandrí Claudi Ptolomeu (90-168), en la seva obra Geografia, i basant-se en fonts antigues, parla del poblat d’Ègosa, que podria correspondre a aquest poblat ibèric.

Amb la romanització d’aquest territori, a partir del segle II aC,  l’espai va assolir la municipalitat amb l'emperador Flavi Vespasià (69-79), sota el nom de Municipium Flavium d'Egara.

D’aquest període romà, a la zona de Sant Pere, es conserven restes epigràfiques de caràcter honorífic i funerari, així com d’elements decoratius, paviments, sitges, pous, dipòsits i altres estructures de caràcter industrial, i també les restes d’una domus (o casa romana), que posteriorment va passar a formar part de la residència del bisbe durant el període episcopal.

OBJECTES

<p>Base de bol (100 aC). Cer&agrave;mica a torn d&rsquo;importaci&oacute; it&agrave;lica. MdT 23151. Museu de Terrassa . Seu d&rsquo;&Egrave;gara. Esgl&eacute;sies de Sant Pere. Exposada al Castell-Cartoixa de Vallparad&iacute;s.</p>
Base de bol (100 aC)
Base de bol (100 aC)
<p>Restes de l&rsquo;<em>impluvium</em> de la domus romana. Museu de Terrassa - Seu d&rsquo;&Egrave;gara. Esgl&eacute;sies de Sant Pere.&nbsp;</p>
Impluvium
Impluvium
scroll to top icon