Cercador de museus i localitats

Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis

Aconsegueixo més en cinc minuts de rauxa que en una hora de seny

Muxart destaca la qualitat textural de la seva pintura com una dimensió espacial del color. Sembla que esculpeix els quadres

Muxart destaca la qualitat textural de la seva pintura com una dimensió espacial del color. Sembla que esculpeix els quadres

L’estil Muxart és un llenguatge fet d’exploracions matèriques i gestuals. Les pintures a l’oli ens permeten gaudir de la tridimensionalitat de la pinzellada, el gruix del color i el caràcter de les superfícies. Sempre responen a una composició mesurada i alhora a un traç de pinzell o espàtula abrandat. El seny i la rauxa guien la simfonia de colors, una escala de valors que l’artista controla i experimenta.

Les lupes permeten apropar-nos a la pell de la pintura des de la distància més curta, gaudint dels remolins de color i les línies enèrgiques de l’empastament.

A Muxart li agrada convertir-ho tot en pintura, no traslladar les coses de la realitat a la pintura. No és cap mirall que reflecteix el que hi ha al seu entorn, però sí que s’inspira en la realitat i la converteix en pintura. Tots els colors intervenen en el que fa.

La seva pintura es regira entre la figuració i l’abstracció. La tècnica és molt important i la realitat exterior no determina mai la seva creativitat. Muxart és fidel al misteri de l’expressió pictòrica, com podem apreciar a les pintures de la sèrie «Paisatges al·lucinants»: tot és pintura, i amb la pintura podem percebre l’espectacle d’un món interior profundament humà.

OBJECTES

<p><em>Lluminositat astral</em>, s&egrave;rie &laquo;Big Bang&raquo;, 2002, oli sobre tela, 100 &times; 100 cm</p>
Lluminositat astral
Lluminositat astral
scroll to top icon