Cercador de museus i localitats

Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis

Mai pintaré peixos

El temperament de Muxart, entre el seny la rauxa. La seva obra no està sotmesa a un únic estil

El temperament de Muxart, entre el seny la rauxa. La seva obra no està sotmesa a un únic estil

Jaume Muxart (Granollers, 1922), artista de llarg recorregut, pinta amb entusiasme i llibertat sense deixar-se condicionar per les modes o els dictats del mercat de l’art. La seva trajectòria creativa genera un extraordinari univers iconogràfic i temàtic, particular i original: paisatges, marines, figures, natures mortes, retrats, autoretrats, animals, flors, figures religioses... De tot, menys peixos!

L’univers Muxart és un compendi de les possibilitats de la pintura, una història de la pintura dins de la pintura: la diversitat dels gèneres pictòrics, l’experimentació de l’estil, l’anàlisi del llenguatge gràfic, la gesta de la matèria i el color, el protagonisme de la pinzellada i una representació que es transfigura sense rendir-se a la pura abstracció. La seva obra no està sotmesa a un únic format o estil. Sap construir la forma i el color, és enèrgic i alhora auster. La pinzellada adquireix una força absoluta i l’impuls pictòric triomfa per sobre de tot funcionalisme visual.

La pintura de Muxart es desenvolupa, dia a dia, sense pauses, amb rigor i passió extrema. Les figures protagonistes de les obres de finals de la dècada del 1980, com Arlequins, són la gran poètica de la transformació, en què els detalls sensibles i l’atmosfera de l’escenari obren nous camins a la imaginació.

OBJECTES

<p><em>Autoretrat</em>, 1944, oli sobre tela, 48 &times; 32 cm</p>
Autoretrat
Autoretrat
scroll to top icon