Cercador de museus

Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis

La meva mitologia és el resultat d’anys de contemplació

<p>De cada artista que admira, Muxart intenta extreure&rsquo;n l&rsquo;arrel pl&agrave;stica per configurar la seva mitologia particular</p>

De cada artista que admira, Muxart intenta extreure’n l’arrel plàstica per configurar la seva mitologia particular

La trajectòria artística i biogràfica de Muxart està feta de viatges d’estudi, visites a museus, lectures i contemplacions. Els seus referents visuals i conceptuals van del romànic a Leonardo de Vinci i Zurbarán, de Ticià a Picasso, de Goya a Cézanne i Gorky o de Van Gogh a De Staël. La formació i les obres de Muxart són un exemple de complicitats i homenatges, sempre des de l’admiració i la generositat d’un artista que sap veure i gaudir la bona pintura de tots els temps, com el cubisme que marca l’Autoretrat o l’impressionisme de M. Teresa Muxart. Muxart, atent i generós, en tot moment comparteix la seva admiració pels artistes que l’han marcat, per les obres que resten inoblidables i els processos de treball que admira. Els referents visuals i conceptuals del romànic, presents a Pessebre, i artistes com Goya, Roualt, De Stäel, Gorky, en el rostre de Jesús, o Fellini, són un bagatge imprescindible.

El reconeixement d’uns referents comuns de modernitat i passat històric marca la creació del Grup Taüll, l’any 1955, constituït per Aleu, Cuixart, Guinovart, Mercadé, Muxart, Tàpies i Tharrats, amb el desig d’impulsar l’esperit iniciat per Dau al Set i el programa dels Salons d’Octubre a Barcelona.

OBJECTES

<p><em>Pessebre</em>, 1951, oli sobre tela, 114 &times; 146 cm</p>
Pessebre
Pessebre
scroll to top icon