Imatge de Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries Imatge de Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries

No es pot fer farina equilibrada d'una única varietat de blat. La barreja de diferents varietats en proporcions determinades ens permetrà obtenir el tipus de farina que ens interessa fabricar, apta per fer un producte o un altre, com pa, pastisseria, pizzes, etc. Per fer una bona barreja hem de conèixer les característiques de les diferents varietats de blat que ens arriben a la Farinera. Per això ens caldrà obtenir analítiques dels blats, que són diferents segons la informació que ens interessa obtenir. A la Farinera en podem fer una de ben senzilla, l'índex de Pelshenke, que permet fer-nos una idea de la qualitat del blat.

Última actualització: 10/04/2024

Audioguia

09. El moliner, l'imprescindible

Pots veure la resta d'audioguies d'aquest museu Totes les audioguies

Anar a dalt
Audioguia Audioguia