Cercador de museus i localitats

Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya - MNACTEC

El cos humà. Com sóc jo?

L'exposició "El cos humà. Com sóc jo?" està centrada en un dels temes que més apassiona i alhora preocupa l’ésser humà: el seu propi cos i tot allò relacionat amb la vida. La societat del coneixement i la informació no s’aturen i avancen cada vegada més ràpidament i amb més energia cap a un futur inimaginable. El cos humà i el seu funcionament, però, continua sent un gran desconegut.

L’exposició, organitzada pel MNACTEC amb el patrocini de l’obra Social d’Unnim, vol donar a conèixer el cos humà des d’un punt de vista interactiu i dinàmic, posant a l’abast de tots els visitants propostes atractives que els permetin descobrir lliurement i de manera autònoma el funcionament del propi cos.

A més d’elements interactius, a l’exposició també es pot trobar una important col·lecció d’objectes procedent del Museu de la Història de la Medicina que aporta una visió retrospectiva de com l’ésser humà ha desenvolupat tot un seguit d’instruments que li han permès aprofundir en el coneixement del seu organisme. La col·lecció d’instrumental mèdic introdueix, per exemple, conceptes com la diferència visual a través de pròtesis oculars o les afeccions sanguínies amb l’hemòmetre i el colesterolímetre. Explicar un fet científic des d’un punt de vista lúdic no és una tasca fàcil i la intenció ha estat treballar sempre amb símils, realitats i objectes el més propers possible. Per a desenvolupar aquesta tasca s’ha comptat amb un equip interdisciplinari en el que han treballat pedagogs, museòlegs i mestres entre d’altres especialistes amb l’objectiu d’adaptar els continguts a les necessitats d’una societat en constant transformació com la nostra.

OBJECTES

<p>Preparaci&oacute; anat&oacute;mica de l&rsquo;ull, 1882.&nbsp;Museu Nacional de la Ci&egrave;ncia i la T&egrave;cnica de Catalunya, a Terrassa.</p>
Preparació anatòmica de l’ull
Preparació anatòmica de l’ull
scroll to top icon