Cercador de museus i localitats

Museu Municipal Joan Abelló

Dau al Set i segones avantguardes

Obres de Marc Aleu i Joan Brotat, dins l’àmbit de les segones avantguardes.

Obres de Marc Aleu i Joan Brotat, dins l’àmbit de les segones avantguardes.

La torxa de la modernitat extrema la va portar el grup Dau al Set, fundat el 1948. A la col·lecció reunida per Joan Abelló —que també com a pintor s’acostà un cert temps a aquesta avantguarda—, hi ha exemples de primer ordre tant de Joan Ponç, com de Modest Cuixart, Antoni Tàpies i Joan Brossa, membres destacats del grup, cultivadors d’un món oníric, màgic, que no tenia res a veure amb les avantguardes anteriors. Tot i així, per a alguns l’estètica de Dau al Set només va ser un pas envers evolucions posteriors, també avantguardistes, de to informalista sever en Tàpies i rutilant en Cuixart.

Darrere seu, altres pintors aleshores joves, com Jaume Muxart, Francesc Garcia Vilella, Marc Aleu, Enric Planasdurà, Joan Brotat i Armand Cardona Torrandell, donen cos a una avantguarda dels anys seixanta, amb molta presència pública, fins al punt d’aconseguir que als ulls de molts aquells anys s’identifiquin amb la pintura dels membres d’aquella generació.

De tots, a banda dels membres del Dau al Set, qui més impacte causà va ser segurament Josep Guinovart, amb la seva pintura gairebé escultòrica, no figurativa, però sovint molt historiada.

AUDIOGUIA

17 Dau al Set i segones avantguardes

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

OBJECTES

<p>Fotografia trobada a l&rsquo;estudi d&rsquo;Abell&oacute; i Brossa, 1981. Museu Municipal Joan Abell&oacute;.</p>
&nbsp;

<p>&nbsp;</p>
Poema Experimental de Joan Bro
Poema Experimental de Joan Brossa
<p>Visita d&rsquo;Antoni T&agrave;pies a l&rsquo;estudi de Joan Abell&oacute;, juliol de 1980. Museu Municipal Joan Abell&oacute;.</p>
Retrats d’Abelló, d’Antoni Tàp
Retrats d’Abelló, d’Antoni Tàpies
scroll to top icon