Cercador de museus i localitats

Museu Municipal Joan Abelló

Dona asseguda

Dona asseguda, Manolo Hugué Martínez, 1929-1930. Relleu en terracota patinada, 16,5 × 25 cm. Museu Municipal Joan Abelló.

Dona asseguda, Manolo Hugué Martínez, 1929-1930. Relleu en terracota patinada, 16,5 × 25 cm. Museu Municipal Joan Abelló.

Manuel Martínez Hugué (Barcelona, 1872 - Caldes de Montbui, 1945), conegut com a Manolo Hugué, o simplement Manolo, fou un artista noucentista polifacètic que rebé influències avantguardistes. La tècnica del relleu ens demostra la permanent recerca estètica de Manolo Hugué. Aquesta peça forma part d’un conjunt d’obres que culminen amb La bacant (1934), seguint una idea que va anar madurant al llarg dels anys, en què queden expressats temes a l’entorn del volum i del moviment. Els estudis de l’obra comencen l’any 1928 i culminen l’any 1934.

Dona asseguda és una nova interpretació del tema: les variacions en les actituds del cos femení a partir del creuament de la cama dreta sobre l’esquerra, el recolzament del braç esquerre sobre el cap i el tors tirat enrere amb la mà dreta a terra aguantant el pes del cos, de línies robustes.

AUDIOGUIA

11 Dona asseguda i Totote. Manolo Hugué

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

VÍDEO

scroll to top icon