Cercador de museus i localitats

Museu Municipal Joan Abelló

Abelló, un tast

Obres de la darrera etapa d’Abelló, on es pot apreciar l’explosivisme.

Obres de la darrera etapa d’Abelló, on es pot apreciar l’explosivisme.

Joan Abelló i Prat (Mollet del Vallès, 1922-2008) fou un pintor i col·leccionista català. Del seu període formatiu, cal destacar-ne la influència que va rebre de les obres que Joaquim Mir pintà durant la seva estada a Mollet, el mestratge de Pere Pruna i la convivència de catorze anys a casa de Carles Pellicer.

Com molts artistes del segle XX, Abelló necessitava «alimentar-se» d’altres ambients i paisatges. L’any 1962, marxà a Anglaterra, sense que hi tingués ningú conegut i amb la necessitat de deixar-se portar per la seva intuïció i curiositat. Posteriorment, viatjà a Bèlgica i a París, on va tenir un estudi durant llargues temporades. Inicia aquí una llarga etapa de viatges: Europa, Costa d’Ivori, Marroc, Nova York, Amèrica del Sud, Polinèsia, Àsia, Egipte...

La mostra «Abelló, un tast» fa un recorregut per les diferents etapes de l’obra de l’artista, des dels principis, molt marcats per la influència dels seus mestres, fins al final dels anys noranta, en plena maduresa estilística. La mostra palesa la inquietud i la curiositat de l’artista i col·leccionista, que, dia a dia, viatge a viatge, va anar nodrint la seva obra amb tot el que observava, fins a esdevenir un artista singular, amb un llenguatge propi en què el color pren la màxima expressió.

scroll to top icon