Cercador de museus i localitats

Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

El jaciment del poblat de Ca n’Oliver

Vista aèria del jaciment i dels edificis reconstruïts.

Vista aèria del jaciment i dels edificis reconstruïts.

El jaciment de Ca n’Oliver és un gran poblat situat en un turó de la serra de Collserola, que va estar habitat entre els segles VI i I aC.

La visita comença per la porta d’accés al poblat. Abans d’entrar es pot veure el sistema defensiu de l’assentament, format per un fossat discontinu i diverses torres, i un gran camp de sitges.

A l’interior, seguint el carrer principal cap a l’esquerra, s’observa la trama urbana del poblat, amb rengleres de cases aparellades que s’adapten al perfil del turó, i diferents habitatges de les tres grans fases de l’assentament.

Tornant enrere fins a l’inici del carrer, hi ha les restes d’un taller metal·lúrgic i altres espais especialitzats. I més enllà, la zona d’excavació, que encara no és visitable.

Pujant l’escala de fusta, s’arriba a tres edificis que reprodueixen dues cases i un espai artesanal, on es poden experimentar alguns aspectes de la vida quotidiana. El primer és un habitatge de l’ibèric final, amb una teulada a la romana; el segon, una casa de quatre habitacions de l’ibèric ple, i el darrer, un taller metal·lúrgic.

El recorregut s’acaba al barri nord des d’on es pot comprovar la situació estratègica del poblat.

AUDIOGUIA

19. El jaciment del poblat de Ca n’Oliver

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

OBJECTES

<p>Porta principal del poblat de Ca n&rsquo;Oliver. Museu i Poblat Ib&egrave;ric de Ca n&rsquo;Oliver.</p>

<p>&nbsp;</p>
Porta del poblat
Porta del poblat
<p>Detall del sostre de la casa de l&rsquo;ib&egrave;ric ple.&nbsp;Museu i Poblat Ib&egrave;ric de Ca n&rsquo;Oliver.</p>

<p>&nbsp;</p>
Sostre de la casa de l’ibèric
Sostre de la casa de l’ibèric ple
scroll to top icon