Cercador de museus

Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

29. Després dels ibers

<p>Plafons descriptius de la vida al tur&oacute; de Ca n&rsquo;Oliver despr&eacute;s dels ibers</p>

Plafons descriptius de la vida al turó de Ca n’Oliver després dels ibers

L’àmbit que tanca l’exposició recull la història del turó de Ca n’Oliver entre el segle I aC, quan s’abandona el poblat, i el segle XX, quan es descobreix el jaciment i comencen les excavacions arqueològiques.

La primera part aporta una visió de conjunt del que va succeir a Cerdanyola entre l’antiguitat tardana i l’alta edat mitjana, quan el turó torna a ser habitat per raons de posició estratègica i de control del territori. En una vitrina es poden veure materials medievals.

Després s’explica la història del jaciment i les excavacions arqueològiques que s’hi han fet, a través d’un audiovisual i d’una vitrina amb eines i instruments que utilitzen els arqueòlegs. L’audiovisual comença amb les primeres referències bibliogràfiques al poblat el 1919 i s’acaba amb la inauguració del museu el 2010. Entre aquests dos moments, les imatges permeten seguir la història de la recerca al jaciment i les diferents fases de recuperació del turó com a espai històric, de les quals el museu és l’última, però no la darrera.

Ca n’Oliver és un conjunt patrimonial viu que vol ser un referent en la recerca i la difusió de la cultura ibèrica, amb nous projectes, campanyes d’excavació i activitats de divulgació.

AUDIOGUIA

29. Després dels ibers

Escolta l'audioguia d'aquest museu

Tots els àudios disponibles

OBJECTES

<p>Tup&iacute; trobat al jaciment dels Mallols</p>
30. Tupí
30. Tupí
<p>Olla d&rsquo;&egrave;poca altmedieval</p>
31. Olla
31. Olla
scroll to top icon